QUI SOM

AIRENET és una Coordinadora Veïnal Metropolitana formada per nombroses entitats i associacions dels municipis de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona, que es va crear a finals de setembre de 2017 per a informar la ciutadania sobre la contaminació mediambiental que provoquen les indústries i les infraestructures de serveis ubicades a l’entorn dels nuclis habitats, especialment al front litoral de Barcelona.
Perquè la salut és un dret, AIRENET exigeix les administracions que vetllin per la salut dels seus habitants i portin a terme les accions necessàries per a garantir la millor política mediambiental.

28 juliol 2017, primera reunió d’entitats: l’origen d’AIRENET

Els fins de l’entitat són:
Manifestar i denunciar els riscos que suposen per a la salut el fet de viure en àrees de gran contaminació ambiental.
Realitzar accions encaminades a eliminar els riscos mediambientals i mantenir-nos alertes en tot allò que impliqui a instal·lacions i focus de contaminació, amb la intenció d’evitar la implantació de noves activitats que puguin influir en el deteriorament ambiental.
Per aconseguir les seves finalitats, l’entitat realitza les activitats següents:
Informar i buscar el suport de col·lectius i de la ciutadania per a dur a terme aquelles accions que fossin necessàries per a l’obtenció dels nostres objectius.
En queda exclòs tot ànim de lucre.


Segueix-nos a twitter

12 años llevan los vecinos reclamando al @AjBadalona que solucionen problemas de vertidos y residuos de los camiones de residuos en el Turo del Enric. Evidentemente, este sistema político está obsoleto, no funciona @subiranajordi , algo que decir?

BarridelRemei@BarridelR

#LíniaNordBarcelonèsNord Creix el suport popular per a la creació d’un gran parc a les Tres Xemeneies @Parc3XBesos @3Xemeneies @airenet2 @LaMareaVerdeSAB @BdnElsVerds @RebExtGramenet @CrematoriStop @TransformemC31 @Bdnpelclima
https://liniaxarxa.cat/linianord-barcelonesnord/noticies/parc-tres-xemeneies-sant-adria-manifest-popular/

Un taller per dibuixar arbres, retallar-los i enganxar-lo al voltant de les 3 Xemeneies va atraure el públic infantil. De pas informàvem els pares del PDU3X i recolliem signatures en favor del manifest de l'Entesa per a un gran parc litoral al Besòs!

4

Mentres alguns promocionen hotels a la zona de Sant Adrià i Badalona, nosaltres revindiquen un gran parc litoral a la zona de les 3 Xemeneies @Parc3XBesos El 22/5/22, comptem amb tu. #T’HoMereixes https://www.parc3xemeneiesbesos.cat/

Load More...


FES-TE SOCI/A

Associació AIRENET Coordinadora Veïnal Metropolitana, està inscrita en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, nº 65329. NIF G67400580

Airenet AMB articles-AireNet ASPB Barcelonatech Cancer mortality Carlos III Institute of Health Catherine Pérez CEPA Cercs Colegio Port Badalona Contaminació Barcelona CSB CSIC dioxinas Ecoparc del Mediterrani Esteban Abad Esther Sánchez Fundació ENT furanos Generalitat de Catalunya Departament de Salut IDAEA IMIM IPCENA Javier García Pérez Javier Roca Joan Grimalt Jordi Sunyer José Luis Domingo LA DIRECTA Miquel Porta Tarragona TECNATOX tersa ToxicoWatch UAB Universidad Carlos III Universitat Rovira i Virgili UPC URV Zero Waste Europe